Над 3000 българи ще посрещнат Нова година на екзотичен остров. Кои

...
Над 3000 българи ще посрещнат Нова година на екзотичен остров. Кои
Коментари Харесай

Над 3000 българи ще посрещнат Нова година на екзотичен остров

Над 3000 българи ще посрещнат Нова година на другоземен остров. Кои са топ дестинациите за море измежду зима? И по джоба ли ни е да отброим последните секунди на 2018 – по бански?

110 хиляди българи ще посрещнат Новата година зад граница. От тях 3400 ще отброят последните секунди на 2018 година – на другоземен остров.  Дубай, Карибите, Тайланд и Бали са измежду топ търсените летищни дестинации от българите. В магнит за българския екскурзиант се трансформират и някои и напълно нови европейски дестинации - Румъния, Албания, Грузия и даже родината на Дядо Коледа - Лапландия.

В Дубай на 31 декември купоните са на всички места - на плажа, на покривите на хотелите, в емблематичните нощни заведения.

Ако желаеме да посрещнем Нова година не един път, а цели два пъти, изборът е Нова Зеландия и остров Раротонга. Заради другите часови зони имаме две празненства и страховит новогодишен бонус - плажни мемоари измежду зима.

Безкрайни празненства навън и латино ритми ни чакат на брега на Карибите. Плажовете на Хавана и Варадеро са измежду топ офертите за новогодишната нощ.

В чужбина – най-евтино ще посрещнем Нова година в прилежащите страни. Пакетите стартират от 115 евро, в европейските столици, където празненствата са много обилни - 450 евро, а офертите за феновете на екзотичните дестинации стартират от 1500 евро и минават 3 000 евро.

Нова година по бански можем да посрещнем по-евтино, в случай че сами организираме почивката. Основен разход остава самолетният билет.

Онлайн платформите ни оказват помощ да избираме най-ниските цени на полетите всред офертите на стотици самолетни компании. Пакетите на туроператорите стартират от 7 нощувки. По-евтино море през зимата можем да си подсигуряваме с по-близките топли дестинации – като Египет, Мароко и Алжир. През последните месеци евтините самолетни билети трансфораха и други дестинации в шлагер измежду българите. Пакетите за НГ там са към 2000 лева

В магнит за българите се трансформират и почивките в нови европейски дестинации. В Грузия да вземем за пример можете да чуете най-дългия тост за Нова година. А в родината на Дядо Коледа – Лапландия – да откриете белобрадия дъртак, джуджетата и работилницата, в която извършват желанията на милиони деца по света. В Албания да вземем за пример Нова година можем да честваме за 365 лева Най-търсени обаче остават празненствата по площадите на европейските столици.

И въпреки всичко най-вече българи, които ще честват зад граница, са избрали хотелите на прилежащите Гърция, Турция, Сърбия и Македония. Очакванията са за туризъм и пътувания по празниците да похарчим 59 млн. лева – приблизително по 530 на екскурзиант. Къде още ще почиваме през зимата – с прогнозите на туроператорите продължаваме в " На твоя страна ".

 Димитър Попов от Асоциацията на българските туроператори изясни:

" Спадането на цената на петрола и увеличената конкуренция понижи цените – до Банкок, до Пукет да вземем за пример – и от ден на ден българи пътуват. Ако планираме 7-8 месеца по-рано –тези почивки стават все по-достъпни. Около Нова година са най-скъпи билетите. За някои хора екзотиката е надалеч от тези 5-6-звездни хотели, а в по-труднодостъпни места – прекарването за тях е по-важно. Има дестинации, които са пренаселени и са затворени – да вземем за пример Барокай, Филипини, Тайланд – Фифи Айлънд.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР